Kluski śląskie to jeden z rodzajów klusek ziemniaczanych odznaczające się cechą szczególną - wgłębieniem w środku. Szczególnie popularne na Śląsku, skąd nazwę swą biorą, rozprzestrzeniły się po całej Polsce. Warto je robić, bo kluski śląskie są po prostu pyszne i można je jeść czy to same czy też z sosami, mięsem lub, tak jak na Śląsku, z różnymi rodzajami kapusty.
Jak zrobić kluski śląskie? Odpowiedź jest bardzo prosta, bo ta potrawa nie jest skomplikowana:
Kluski śląskie na sposób tradycyjny gotowe. Teraz można je podawać w różny sposób. Ja lubię smażone na boczku z cebulą.
Smakują wybornie.
Smacznego!
Kluski śląskie ze szpinakowym sosem
Kluski śląskie z kurkowym sosem
Kluski śląskie nadziewane mięsem mielonym z cebulką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu