Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Kwas z kapusty

print Drukuj
Kwas z kapusty

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Własnie z takiego kwasu robiłam zupę białą, kwas mi został jak robiłam bigos.

składniki

·         5 kg kapusty kiszonej

·         Woda

sposób przygotowania

1.       Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut.

2.       Cały kwas z kapusty odlewamy, nalewamy  gorący w słoiki, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

3.       Na drugi dzień należy przenieść słoiki w chłodne miejsce.

4.       Tak zrobiony kwas wykorzystuje się do zrobienia np. białej zupy a kapustę można wykorzystać i ugotować bigos.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!