Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Wazrywne sakiewki

print Drukuj
Wazrywne sakiewki

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Ciasto francukie zawsze mozna fajnie wykorzystać

składniki

·       15 dag pieczarek

·        1 Cebula

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       białko z jajka

·       opakowanie ciasta francuskiego

·       2 marchewki

·       1 mała cukinia

sposób przygotowania

1.   Obieramy  i kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Dodajemy do cebuli pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Obieramy marchew i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do miseczki.

4.   Cukinie również obieramy i ścieramy, łączymy z marchwią.

5.   Do warzyw dodajemy pieczarki, wszystko razem mieszamy.

6.   Ciasto francuskie rozkładamy.

7.   Kroimy na kwadraty.

8.   Na każdy kawałek nakładamy farsz.

9.   Składamy każdy róg do środka.

10.        Smarujemy roztrzepanym białkiem.

11.        Zapiekamy 25 minut w 180˚C.

12.        Sakiewki gotowe.

13.        Smacznego.

Tagi: Warzywa
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!