Kieszonki drobiowe z Rukolą

Kieszonki drobiowe z Rukolą

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym jest poprawia odporność  i działa przeciwnowotworowo.

Składniki:

·       1 filet z kurczaka

·       Trochę Rukoli

·       Przyprawa do kurczaka

·       Sól

·       pieprz

·       Olej do smażenia

·       10 dag. pieczarek

·       Cebula mała

·       10 dag sera żółtego

·       Bułka tarta do panierki

·       Jajko

Sposób przygotowania:

1.    Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2.    Robimy w każdym kawałku otwór.

3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.

6.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.

7.    Dodajemy rukolę i  dokładnie mieszamy.

8.    Napełniamy farszem otwór w mięsie.

9.    Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.

10.                      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

11.                      Danie gotowe.

12.                      Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy