Kieszonki drobiowe z Rukolą
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym jest poprawia odporność i działa przeciwnowotworowo.
Składniki:
· 1 filet z kurczaka
· Trochę Rukoli
· Przyprawa do kurczaka
· Sól
· pieprz
· Olej do smażenia
· 10 dag. pieczarek
· Cebula mała
· 10 dag sera żółtego
· Bułka tarta do panierki
· Jajko
Sposób przygotowania:
1. Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Robimy w każdym kawałku otwór.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.
7. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.
8. Napełniamy farszem otwór w mięsie.
9. Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.