kasza manna 4 łyżki
mleko 3,2% 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
laska wanilii 1/2 sztuki
dodatkowo
maliny 1 szklanka
galaretka malinowa 1 opakowanie
do garnka wlać mleko zagotować razem z cukrem i laską wanilii,zdjąć ognia, dodać kaszę i ponownie gotować na bardzo małym ogniu, zdjąć z ognia ,wyjąć laskę wanilii,schłodzić do temp. pokojowej użyć blenderu do zmiksowania .Galaretkę sporządzić według przepisu , schłodzić ,jak zacznie tężeć dodać maliny,wymieszać ,dno pucharków wyłożyć połową porcji galaretki z owocami ,następna warstwa to kasza manna , na wierzch deseru galaretka z owocami.Deser schłodzić .
Kasza manna na mleku ryżowym z wiśniami
Kasza manna z dodatkami na śniadanie.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu