Kasza manna to smaczne rozwiązanie na syte i pożywne śniadanie. Podana z róznymi dodatkami jest pyszna. Polecam.
Składniki na kaszę:
6 płaskich łyżek kaszy manny
2 płaskie łyżeczki cukru
2 szklanki mleka
dżem o smaku czarny bez ( po łyżce na porcję )
suszona morwa według uznania
suszony berberys według uznania
suszona żurawina według uznania
Wykonanie śniadania:
1.
Mleko zagotowuję, dodaję cukier i wsypuję kaszę mannę, następnie energicznie mieszam, żeby nie zrobiły się grudki, następnie gotuję ją na małym ogniu cały czas mieszając do zgęstnienia.
2.
Następnie do dwóch miseczek po równo nakładam ugotowanej kaszy, posypuję suszonymi owocami, na środek nakładam po porcji dżemu.
3.
Podaję i życzę smacznego.
Kasza manna na mleku ryżowym z wiśniami
Kasza manna z dodatkami na śniadanie.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu