pieprz do smaku
Do posmarowania:
2 żółtka
Do posypania:
kminek
Zaczijmy od przygotowania ciasta:
Drożdże mieszamy z cukrem. Z mąki, margaryny, śmietany, mleka, soli i jajek oraz rozpuszczonych drożdży zagniatamy ciasto- ma być luźne jak na pierogi.
Przygotujmy farsz:
Kapustę gotujemy do miękkości. Odcedzamy i kroimy drobniej. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy na tłuszczu.Grzyby gotujemy na miękko i kroimy. Do kapusty dodjamey cebulę i grzyby mieszamy i przyprawiamy.
Na rozwałkowane ciasto wykładamy na brzogu pasek farszu zwijamy dwa razy i odcinamy od ciasta i tniemy prostokąty. Smarujemy jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w 180 stopniach na rumiano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu