1 -2 cebul
3 duże pomidory
2 śląskie kiełbasy
olej ok. 3/4 szklanki
sól, pieprz ziołowy
1.Kabaczka umyć i obrać ze skóry, wydrążyć środek.
2.Pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
3.Kabaczka przełożyć do garnka, dodać zrumienioną cebulę razem z olejem, pokrojone w kostkę pomidory i kiełbasę w plastrach.
4.Dosypać sól i pieprz ziołowy.
5.Dusić pod przykryciem ok. 30 minut.
6.W razie potrzeby dolać trochę wody.
Moja rada : Zamiast kabaczka można użyć cukinię, a pomidory świeże można zastąpić pomidorami w puszce.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu