Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Jednogarnkowe

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

2791 ocen

Strogonow - pyszny przepis

Strogonow - pyszny przepis

Ten przepis na strogonowa ukradłam mojej znajomej. Przygotowuje strogonow zawsze gdy zaprasza dużo gości. Mimo, że nie jestem wielką fanką mięsa, będąc u niej z wizytą zajadałam się tym pysznym strogonowem. Pyszny strogonow - serdecznie go polecam.
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty smakuje jak marzenie, więc, gdy tylko pojawi się młoda kapusta, to bigos z niej gości w moim domu bardzo często. I wszystkim smakuje, a są grymaśni, oj grymaśni :) Dlatego bigos z młodej kapusty musi być i basta!
Linia
Fasolka po bretońsku - przepis R. Makłowicz

Fasolka po bretońsku - przepis R. Makłowicz

Fasolka po bretońsku - przepis według Makłowicza wypróbowany przeze mnie. Robert Makłowicz prowadzi jeden z moich ulubionych programów i bardzo lubię próbować przepisy polecane przez niego. Także skojarzenia są proste: fasolka po bretońsku przepis Makłowicz równa się pyszne żarcie :)
Bogracz z kluseczkami

Bogracz z kluseczkami

Oto przepis na najlepszy bogracz z kluseczkami, jaki znam. Znany w rodzinie od wielu lat, za każdym razem, gdy bogracz w te wersji stoi na stole wzbudza zachwyt domowników :) Bogracz z kluseczkami - niebo w gębie, każdemu polecam! Nawet dzieciom zasmakuje. Mój skarbuś aż zajada się moim bograczem z kluseczkami.
Linia
Ulubiony przepis na bogracz

Ulubiony przepis na bogracz

Oto mój ulubiony przepis na bogracz, danie prosto z węgierskiej puszty. Nazwa bogracz wywodzi się z węgierskiej nazwy żeliwnego kociołka w którym zwykle to danie było przygotowywane, ale można bez problemu zrobić bogracz w domu na kuchence. Najlepiej smakują proste dania, a niewątpliwie bogracz do takich należy, więc warto wypróbować to pyszne węgierskie danie. 
Przepis na bogracz

Przepis na bogracz

Bogracz -węgierskie danie popisowe - przepyszne danie gulaszowe, zwykle gotowane w żeliwnym kociołku, stąd nazwa bogracz, od bogracs, czyli kociołka. Przepis na bogracz jest prosty (w końcu danie pasterzy), za to danie - mega pyszne! Gęsty, pożywny bogracz nasyci i rozgrzeje każdego. Można podawać również bogracz z kluseczkami i z łyżką kwaśnej śmietany. Niebo w gębie!
Linia
Najlepszy przepis na bogracz

Najlepszy przepis na bogracz

Oto sprawdzony, najlepszy przepis na bogracz z kluseczkami, wykorzystany wielokrotnie na wielu weselach, choć oczywiście dla dużej ilości osób trzeba zwiększyć składniki. Ten przepis na bogracz przeznaczony jest dla standardowych kilku osób, bo i tak wszystko zależy od tego ile jedzą :) Jest to mój ulubiony bogracz z kluseczkami.
Węgierski bogracz

Węgierski bogracz

Przepis na bogracz - pyszna węgierska potrawa, bardzo popularne danie na polskich weselach. Bogracz ma konsystencję zupy gulaszowej i podczas przygotowywania trzeba o tym pamiętać, żeby nie rozwodnić tej pysznej potrawy, jaką jest bogracz. Gdy już nam wyjdzie to niebo w gębie, nasi baratankowie z Węgier mają nosa do jedzenia.  A więc do dzieła, oto przepis na bogracz.
Linia
Bigos dla smakosza

Bigos dla smakosza

Chciałbym się dzisiaj podzielić sprawdzonym przepisem na wspaniały polski bigos tradycyjny. To przepis na bigos odziedziczony po mojej Babci, wypróbowany w rodznie od lat. Żeby smakował jak najlepiej, trzeba go wielokrotnie odgrzewać, wtedy nabiera smaku. A więc do dzieła.
Bigos z białej i kiszonej kapusty

Bigos z białej i kiszonej kapusty

Bigos - przepis na bigos, żadne Święta w Polsce nie obędą się bez bigos. I choć gotowanie bigosu to zajęcie dosyć czasochłonne jednak po przyrządzeniu potrawy można ją zamrozić i zjeść, kiedy przyjdzie nam ochota. W dodatku należy stwierdzić, że bigos odgrzewany lub przegotowywany kilkakrotnie jest dużo smaczniejszy i tak na prawdę nikt nie wie dlaczego. :)
Linia
Bigos - przepis na smak z dzieciństwa

Bigos - przepis na smak z dzieciństwa

Zawsze wracam do smaku z dzieciństwa, do smaku tradycyjnego bigosu. Ach.. bigos, jego smak i aromat wart jest kultywowania i dzisiaj. Bigos przygotowany według tego przepisu zawsze wywołuje we mnie wspomnienia... Dzieciństwo, jak człowiek był mały, wspomnienia tyhc zapachów..Aż łza się w oku kręci :) Dlatego podzielę się z wami przepisem na tradycyjny polski bigos.
Fasolka po bretońsku - prosty przepis

Fasolka po bretońsku - prosty przepis

Fasolka po bretońsku to posiłek na kilka dni, z powodzeniem można go kilkukrotnie podgrzewać. Bardzo sycący i łatwy w przygotowaniu. Po odpowiednim przygotowaniu fasolka po bretońsku nie powoduje wzdęć, więc trzeba korzystać i wcinać.
Linia
Wspomnieniowa fasolka po bretońsku

Wspomnieniowa fasolka po bretońsku

Wspomnienie barów mlecznych rodem z PRL nieodłącznie kojarzy mi się z takim daniem, jak fasolka po bretońsku. W dzisiejszej kuchni fasolka po bretońsku jest podawana raczej rzadko a przecież jej walory smakowe oraz odżywcze są warte spróbowania.
Typowa fasolka po bretońsku

Typowa fasolka po bretońsku

Mimo że nazwa potrawy - fasolka po bretońsku - brzmi dla nas trochę obco , zapewniam, że nie ma ona wiele wspólnego z prowincją Francji. Jest to typowa polska potrawa wykorzystująca tradycyjne warzywo czyli fasola. Na bazie fasoli przygotujemy smaczne i pożywne danie.  
Linia
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską

Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską

Fasolka po bretońsku to niezwykle aromatyczna, jednoskładnikowa potrawa. Sycąca i nie wymagająca większej praktyki kulinarnej. to pyszny prezpis na fasolkę z boczkiem i kiełbasą, czyli fasolka po bretońsku w najlepszej odsłonie. Polecam, bo pyszne :)
Smaczna fasolka po bretońsku

Smaczna fasolka po bretońsku

Jednodaniowa, smaczna potrawa. Zdrowa i łatwa w przygotowaniu fasolka po bretońsku to jedna z najbardziej popularnych potraw. Czy fasolka po bretońsku ma coś wspólnego z Francją? Nie wiem, ale wiem jedno - uwielbiam fasolkę po bretońsku!
Linia
Bogracz według Makłowicza

Bogracz według Makłowicza

Bogracz - przepis na bogracz według Roberta Makłowicza, z jego książki "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza - smak Węgier". Bogracz to typowa potrawa węgierska. W rzeczywistości bogracz to nazwa kociołka, ale w Polsce przyjęło się określać nazwą “bogracz” zupę gulaszową.
Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta, gdy za oknem wiosna w pełni to jest to! Uwielbiamy ją cała rodziną, młoda kapusta z kiełbasą gości co drugi dzień na naszym stole. Przepis na młodą kapustę nie jest trudny, warto go zrobić, szczególnie, gdy w sklepach masa młodej kapusty i na dodatek promocja :)
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!