Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Stary przepis a jaki dobry.

Składniki:

·         Ilość jajek w zależności od potrzeb

·         2 łyżki musztardy

·         2 łyżeczki mąki pszennej

·         Vegeta

·         Koperek suszony

·         ½ śmietany 18 %

Sposób przygotowania:

1.       Jajka gotujemy, obieramy i kroimy wzdłuż na połowę.

2.       Robimy sos: mąkę mieszamy z musztardą oraz śmietaną tak żeby nie powstały grudki.

3.       W małym garnku gotujemy 1 szk. Wody z dodatkiem Vegety oraz koperku.

4.       Gdy woda się zagotujemy odstawiamy na bok z palnika i dodajemy śmietanę hartując ją.

5.       Jeszcze chwilkę gotujemy, po czy dodajemy jajka.

6.       Najlepiej podawać z ziemniakami.

7.       Jajka gotowe

8.       Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy