ŻAGLÓWKI

 ŻAGLÓWKI

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Doskonała i prosta przystawka. Ładnie komponuje się na stole z innymi
potrawami.

Składniki:

6 jajek
6 plastrów żółtego sera
1 puszka groszku zielonego
majonez
sól , pieprz
12 wykałaczek

Sposób przygotowania:

1.Jajka ugotować na twardo , obrać i przekroić na połówki.

2.Ułożyć żółtkami do góry na półmisku (zostawić na środku wolne miejsce)
doprawić solą i pieprzem.

3.Ser przekroić na 12 trójkątów , wbić z dwóch stron na wykałaczkę formując żagle.

4.Jajka ustroić majonezem (najlepiej używając szprycy do kremu) na każdym położyć po jednym groszku.

5.Wbić wykałaczki z serem.

6.Resztę groszku odcedzić i wymieszać z majonezem.

7.Wyłożyć na środek półmiska.

8.Można też groszek wysmarować na całym półmisku i dopiero układać żaglówki z jajek.
9. Środek groszku można ustroić kawałkami zieleniny.

# Tagi:

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy