Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Jajka z buraczkowym nadzieniem.

print Drukuj
Jajka z buraczkowym nadzieniem.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Nadziewanych jajek  nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Wybór nadzienia jest ogromny, co kto lubi. Ja polecam jajka nadziewane buraczkami, ponieważ są pyszne.

składniki

1 burak ćwikłowy

1 ogórek kiszony

5 jajek

1 łyżka majonezu

sól i pieprz do smaku

natkta pietruszki

sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie jedno jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach, pozostałe jajka przekrawamy na pół.

2. Buraka myjemy, gotujemy do miękkości, obieramy i studzimy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Ogórek ścieramy również na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.

4. Ogórek, buraczka i jajko mieszamy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy natką pietruszki.

6. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!