Polecamy dzisiaj:

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Jajka faszerowane z bakaliami

print Drukuj
Jajka faszerowane z bakaliami

Bakalland

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
5.0

5 ocen

Jajka faszerowane można podac na wiele sposobów. Jednym z nich są jajka faszerowane z bakaliami. Idealny sposób, żeby zaskoczyć gości przy np. wielkanocnym stole. Polecamy przepisy na Wielkanoc a śród nich przepis na jajka faszerowane z bakaliami. Smacznego!

składniki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1⁄4 drobno posiekanej cebuli 
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
  • Sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni 
  • Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
  • 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia
sposób przygotowania

Przepis na jajka faszerowane z bakaliami w kilku krokach:

  1. Najpierw gotujemy jajka na twardo, a potem ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
  2. Kolejnym krokiem będzie pokrojenie na drobno rodzynek, cebuli i kolendry. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy
  3. całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Następnie do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
  5. Rozgrzewamy dobrze patelnię, dodajemy olej i smażymy od strony farszu.
  6. Nasze pyszne jajka faszerowane układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
  7. Jajka faszerowane można podawać z grzankami.

Prosty przepis na jajka faszerowane z bakaliami.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Gwiazdka

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Gwiazdka

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała się nawet klasycznym wyznacznikiem polskiej kuchni. Mowa tu w szczególności o tradycyjnej sałatce jarzynowej, która jest prostym i szybkim daniem na dosłownie każdą okazję! Sprawdź więc jak możesz ją przygotować i kiedy sprawdzi się ona najlepiej! Sałatka jarzynowa - klasyka gatunku, którą może przygotować każdy! Co będzie potrzebne do przygotowania sałatki jarzynowej?Sałatka jarzynowa składa się głównie ze świeżych warzyw oraz przypraw, które nadają jej charakterystycznegosmaku.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Gwiazdka

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Gwiazdka

Hummus z ciecierzycy

Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata. Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!