Jajka faszerowane pieczarkami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
5 Ocen
Ilość porcji: 4
Jajka faszerowane pieczarkami doskonale sprawdzają się na karnawałową domówkę, albo przystawkę do obiadu. Jajka faszerowane są smaczne i łatwe w wykonaniu. Odpowiednio przyprawione pieczarki sprawiają, że jajka faszerowane z pieczarkami są naprawdę smaczne. Oto przepis.
Składniki:
- jajka na twardo - 4
- pieczarki - 3 średnie
- majonez - 2 łyżeczki
- masło - 1 łyżeczka
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
A oto jak przygotowuję jajka faszerowane pieczarkami:
- Jajka przecinam na połówki, wyjmuję żółtka i ucieram z majonezem.
- Pieczarki ścieram na drobnych oczkach i podsmażam na maśle.
- Doprawiam solą i pieprzem.
- Dodaję pieczarki do masy majonezowo-żółtkowej.
- Tak przygotowanym farszem nadziewam jajka.
Jajka faszerowane pieczarkami dekoruję według upodobania. Czasami posypuję je pietruszką, szczypiorkiem (jeżeli mam świeże) i dodaję na górę kleks majonezu. Smacznego!
Autor: Kafka
Polecamy również
Jajka na żurawinowo-chrzanowej pierzynce.
Takie jajka faszerowane robi się bardzo szybko. Możemy je przygotować na świąteczny stół i podać ze świeżym i chr...Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.
Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło...Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.
Pyszne i niezwykle delikatne w smaku nadziewane jajka. Idealne na Wielkanocny stół. Polecam.Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.
Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.Wiosenne jajka z rzeżuchą.
Dla wielbicieli jajek. Na śniadanie lub kolację. Polecam:)Zobacz więcej przepisów na: