Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jajka faszerowane pieczarkami doskonale sprawdzają się na karnawałową domówkę, albo przystawkę do obiadu. Jajka faszerowane są smaczne i łatwe w wykonaniu. Odpowiednio przyprawione pieczarki sprawiają, że jajka faszerowane z pieczarkami są naprawdę smaczne. Oto przepis.

Składniki:

  • jajka na twardo - 4
  • pieczarki - 3 średnie
  • majonez - 2 łyżeczki
  • masło - 1 łyżeczka
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

A oto jak przygotowuję jajka faszerowane pieczarkami:

  1. Jajka przecinam na połówki, wyjmuję żółtka i ucieram z majonezem.
  2. Pieczarki ścieram na drobnych oczkach i podsmażam na maśle.
  3. Doprawiam solą i pieprzem.
  4. Dodaję pieczarki do masy majonezowo-żółtkowej.
  5. Tak przygotowanym farszem nadziewam jajka.

Jajka faszerowane pieczarkami dekoruję według upodobania. Czasami posypuję je pietruszką, szczypiorkiem (jeżeli mam świeże) i dodaję na górę kleks majonezu. Smacznego!

Autor: Kafka

Polecamy nasze przepisy