Jajecznica to pyszne i szybkie rozwiązanie gdy mamy ochotę na ciepłe śniadanie lub kolację. Pachnąca szczypiorkiem. Wyjątkowo podałam ją w świeżych i pachnących bułeczkach. Uważam, że wyszło pysznie.
5 jajek
6 średnich cebul
4 bułki ( najlepiej kajzerki )
olej rzepakowy do smażenia
sól i pieprz do smaku
pół pęczka szczypiorku
szczypta ulubionej przyprawy (np.mielonego kminku, lubczyku, kolendry )
1. Cebule obrać, pokroić w cieniutkie plasterki, następnie dusić do miękkości na rozgrzanym oleju, w trakcie smażenia cebulę oprószyć solą, szybciej nam zmięknie. Należy uważać, żeby za mocno cebuli nie przypiec.
2. Szczypiorek umyć i dokładnie osuszyć, następnie drobno pokroić.
3. Z bułek ściąć wierzchy i wydrążyć środek.
4. Jajka lekko roztrzepać widelcem.
5. Jajka wlać do usmażonej cebuli, smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
6. Na koniec dodać szczypiorek i wymieszać.
7. Gotową jajecznicę nałożyć do wydrążonych bułek. Można posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu