Takie jabłka to bardzo pyszna propozycja na deser lub podwieczorek. Jabłka oprószone cynamonem z pyszną kruszonką. Mnie najbardziej smakują na gorąco, ale można też podać na zimno. Zapraszam:)
Kruszonka:
2 łyżki cukru pudru
15 dag masła lub margaryny
niepełna szklanka mąki pszennej
Dodatkowo:
masło do posmarowania formy
cynamon mielony według uznania
1 łyżka cukru pudru
około 1 kg twardych jabłek
1. Formę do zapiekania posmarować masłem.
2. Jabłka umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, następnie obrać i pokroić w ćwiartki lub na grube plastry. Następnie przygotowane jabłka ułożyć w formie. Cukier puder wymieszać z cynamonem i oprószyć nim jabłka.
3. Składniki na kruszonkę przełożyć miski i rozcierać opuszkami palców, tak żeby powstały grudki. Przygotowaną kruszoną posypać jabłka.
4. Następnie piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż jabłka będą miękkie, a kruszonka się upiecze.
5. Podawać i smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu