Gdy mamy ochotę na coś słodkiego możemy przygotować oto takie pieczone jabłka z kruszonką. Upieczone musli pysznie chrupie w kruszonce. A dodatek cynamonu sprawia, że nie można się od niego oderwać. Polecam.
Kruszonka:
1 szklanka musli
1 kopiasta szklanka mąki tortowej
pół szklanki cukru trzcinowego
10 dag masła lub margaryny
Dodatkowo:
około 50 dag jabłek
masło do posmarowania foremki
cynamon mielony według uznania
1. Jabłka umyć, osuszyć i obrać, następnie usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.
2. Formę żaroodporną posmarować masłem i ułożyć w niej jabłka, następnie oprószyć je cynamonem według uznania.
3. Mąkę, masło i cukier przełożyć do miski, następnie rozcierać opuszkami palców aż powstaną małe grudki, na koniec wsypać musli i wymieszać.
4. Kruszonkę wyłożyć równomiernie na jabłka.
5. Całość piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni, do zrumienienia kruszonki. Podawać i smacznego.
Jabłka zapiekane pod kruszonką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu