Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Jabłka w biszkopcie

print Drukuj
Jabłka w biszkopcie

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 14
Ocena:
5.0

1 ocena

Ciasto ekspresowe na już! Polecam!

składniki

Ciasto:

4 jaja

¾ szkl cukru

1 łyżka wrzątku

1 szkl mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 jabłka

sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę z 1 łyżką cukru. Żółtka ucieramy  do białości z cukrem i 1 łyżką wrzątku. Następnie utarte żółtka mieszamy z pianą i wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, wykładamy do formy 25/36 i na ciasto układamy ćwiartki obranych i wydrylowanych jabłek. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 14
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!