· 50 dag. Mięsa mielonego z indyka
· Przyprawa do indyka
· Sól
· Olej
· 2 jajka
· Cebula
· ½ kg fasolki szparagowej
· ½ kg ziemniaków
· Papryka konserwowa ( mały słoik)
· 5 szt. Ogórków konserwowych
· 20 dag sera żółtego
· ½ szk. śmietany 18 %
1. Mięso mielone posolić, wyrobić z jajkiem, cebulką drobno pokrojoną i przyprawą do indyka.
2. Z Mięsa formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo.
4. Fasolkę szparagową obieramy końcówki kroimy na mniejsze kawałki i również gotujemy w osolonej wodzie.
5. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę.
6. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, kotleciki, fasolkę, paprykę, ogórki.
7. Jajko mieszamy że śmietaną i polewamy zapiekankę.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.
9. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
Paprykowe golonki indycze z piekarnika z kukurydzą
Kulki z Indyka utopione w zapiekance.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu