Gulasz z karkówki

Gulasz z karkówki

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

NAJSMACZNIEJSZY GULASZ JEST Z KARKÓWKI PODANY Z KOPYTKAMI.Polecam !

Składniki:


karkówka 1 kg.
cebula 1 szt.
sól do smaku
papryka słodka do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • karkówkę bez kości,myję i kroję na kwadraty o wielkości 2 cm.
  • cebulę kroję w pióra ,do miski wrzucam mięso cebulę ,solę ,przyprawiam słodką papryką
  • odstawiam najlepiej na cała noc do lodówki.
  • smażę na patelni
  • po usmażeniu przekładam mięso do garnka dolewam wody i duszę około 1 godz.
  • sos zagęszczam zawiesiną z mąki i wody ,doprawiam solą
  • podaję z kopytkami i marchewką.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy