- 1 duża cebula
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki mielonej papryki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 2-3 łyżki śmietany
- majeranek
- sól, pieprz
Cebulę pokroić grubo i podsmażyć na oliwie. Dodać dynię i dusić razem 3 minuty. Dodać paprykę mieloną i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać. Dolać bulion, majeranek, sól, pieprz. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodać pokrojoną paprykę, pogotować aż lekko zmięknie. Zaprawić śmietaną.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu