Grzybowy gulasz

Grzybowy gulasz

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Przepis na gulasz. Sycący gulasz z dodatkiem suszonych podgrzybków z aromatem owocu jałowca. Polecam!

Składniki:

  • karkówka 1 kg 
  • cebula biała 2 szt 
  • grzyby suszone leśne 1 garść
  • owoc jałowca 5 szt ziarna 
  • przyprawa do gulaszu 1/2 opakowania
  • mąka do zagęszczenia 
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na gulasz w kilka kroków:

  1. najpierw mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu, dodać owoce jałowca,pokrojoną cebulę i odstawic na 2 godz.
  2. mięso podsmazyć, następnie dodać suszone grzyby, dolać wodę i dusić pod przykryciem
  3. zagęścić sos mąką i doprawić

Pyszny gulasz gotowy.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy