Wraz z pierwszymi mrozami, w mojej kuchni pojawia się grochówka. Grochówka to zupa, której nie przyrządza się błyskawicznie, ale efekt wart jest zachodu. Gęsta, aromatyczna i bardzo pożywna grochówka dostarczy energii i rozgrzeje cię w zimne dni. Polecam!
A oto mój przepis na pyszną grochówkę:
Czas gotowania grochówki zależy czasami od grochu. Po ok. 30-40 minutach, groch powinien jest na tyle rozgotowany, że grochówka nie wymaga dodatkowego zagęszczania. Smacznego!
Zupa grochowa z wędzonym boczkiem
Grochówka na wędzonych kościach schabowych
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu