20 dag żeberkek wieprzowych
marchew
0,5 szt pietruszki
1 zabek czosnku
Zasmażka:
cebula
1 łyżkasmalcu
1 łyzka mąkej pszennej
25 dag grochu łuskanego
Marchew i pietruszkę obieramy i scieramy na tarce. Czosnek kroimy lub przeciskamy przez praskę. Wodę zagotowujemy wraz z mięsem, gdy bedzie już troszkę miękkie dodajemy resztę składników.
Następnie przygotowuejmy zasmażkę:
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na smalcu następnie dodajemy makę ,smażymy, na rumiano. Kiełbasę kroimy w kostkę i dajemy do talerzy i zalewamy zupą.
Zupa grochowa z wędzonym boczkiem
Grochówka na wędzonych kościach schabowych
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu