Po latach fascynacji i odkrywania kuchni innych krajów, przyszedł chyba czas na zainteresowanie rodzimymi przysmakami. Gęś po staropolsku jest jednym z nich. Taka pieczona gęś po staropolsku jest naprawdę prosta w wykonaniu i stanowi doskonały zamiennik tradycyjnego niedzielnego kurczaka, bądź schabowego. zachęcam do wypróbowania przepisu!
A oto przepis na gęś pieczona po staropolsku:
Gęś pieczona po staropolsku jest bardzo smaczna i syta. Wbrew opiniom, gęś pieczona nie musi być tłusta, a w porównaniu z drobiem, często naszpikowanym chemią, może wręcz stanowić świetną propozycję dla kogoś, kto zwraca uwagę na zdrową żywność! Smacznego!
Gęś pieczona w całości według mojej babci
Udka gęsie pieczone w cydrze z jabłkowym puree
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu