Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Gazpacho-hiszpański chłodnik.

print Drukuj
Gazpacho-hiszpański chłodnik.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Chłodnik gazpacho pochodzi z kuchni hiszpańskiej. Jego podstawowym składnikiem są pomidory. Dobrze przyprawiony i schłodzony będzie smacznym i zdrowym posiłkiem.

składniki

1 niewielka cebula

1 czerwona papryka

pół kilo pomidorów

2 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

sól i pieprz do smaku

bazylia suszona do smaku

zioła prowansalskie

 

dodatki:

4 kromki chleba

2 ogórki zielone

sposób przygotowania

1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, czosnek i cebulę obrać, pomidory pokroić na cząstki. Następnie warzywa zmiksować blenderem. Dodać oliwę, sól, pieprz i zioła do smaku, dokładnie wymieszać. Chłodnik schłodzić w lodówce.

2. Ogórki obrać i pokroić w kosteczkę. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na suchej gorącej patelni, następnie wystudzić.

3. Na talerze nakładać porcje chłodnika, ogórków i grzanek. Podawać i smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!