Polecamy dzisiaj:

Zupa z dyni - smakowity krem

Frytki

print Drukuj
Frytki

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Do frytek uwielbiam kotlety z sera zołtego. Ale podawać też można z surówkami na obiad :)

składniki

tłuszcz do smażenia
ziemniaki 90 dag
sól

sposób przygotowania

1.Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w grubsze paski, osuszyć na ściereczce.

2.Smażyć w płaskim naczyniu, partiami, w silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

3. Zrumienione frytki wybierać łyżką cedzakową, osączyć na bibule.

4.Wyłożyć na talerze, oprószyć solą i zaraz podawać.

Tagi: ziemniaki
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!