Frędzelki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Fajnie wyglądająca forma podania mięsa wieprzowego! Polecam w wersji z mięsem z kurczaka!
Składniki:
50 dag schabu
0,5 marchewki
Szczypiorek
Sól i pieprz
Mąka pszenna
Olej do smażenia
cebula
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Sposób przygotowania:
Mięso schabowe myjemy i osuszamy na papierowym ręczniczku. Najpierw kroimy schab w plastry ,a następnie w paseczki. Każdy paseczek posypujemy przyprawą, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, aby całe się przykryło. Gotujemy do miękkości z marchewką pokrojoną w kostkę a także cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.
# Tagi:
Autor: aga-27

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.