* 4 torebki ryżu ciemnego ( można biały według uznania)
* O,9kg fileta z kurczaka
* 3 duże marchewki
* 1 brokuł średnia
* 1 puszkę kukurydzy
* 1 paprykę czerwoną
* O,4kg fasolki szparagowej ( zielona lub żółta kto jak woli)
* 1 przyprawa curry
* 6 łyżek miodu
* sól i pieprz
* olej
Sposób przygotowania
1.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa: marchew kroimy na plastry, brokuł dzielimy na mniejsze części, fasolkę kroimy na 3cm długości Wszystkie te warzywa gotujemy na pół miękko w osobnych naczyniach oczywiście do wody dodajemy soli.
2.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
3.
Gdy jest miękki dodajemy opakowanie curry doprawiamy solą.
4.
Kukurydzę oddzielamy od zalewy. Paprykę czerwoną myjemy oczyszczamy i kroimy na małe paski długości 3cm.
5.
Wszystkie składniki: marchew, brokuł, fasolkę, kukurydzę, paprykę i fileta przekładamy do dużej patelni. Podlewamy małą ilością oleju i wody. Dodajemy 6 łyżek miodu, sól i pieprzu tyle w zależności jak mocno chcemy uzyskać pieprzne, ja dodaję 1 małą płaską łyżeczkę.
6.
Podajemy na talerzu najpierw ryż rozgarniamy na boki i w środek warzywa + filet. Życzę SMACZNEGO :)
Filet otulony ciastem farncuskim
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu