2 podwójne piersi z kurczaka,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki śmietany 18%,
25 dag żółtego sera,
4 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
curry,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Kurczaka rozbiłam na cienkie kotlety. Natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posoliłam i popieprzyłam z każdej strony. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Śmietanę połączyłam z majonezem. Doprawiłam do smaku curry, solą i pieprzem. Posmarowałam mięso. Piekłam przez 45 minut w temperaturze 185 stopni C.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu