· 50 dag fileta z kurczaka
· Ananasów puszka
· Pędy bambusa w słoiku
· Sos sojowy
· 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
· Pastę warzywną ogórki i papryka RELISH
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· 2 marchewki
· Papryka
· Cebula
1. Kroimy mięso w kostkę, przyprawiamy solą oraz 2 łyżkami sosu sojowego.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju.
3. W tym czasie obieramy marchew i kroimy w słupki.
4. Kroimy paprykę w kostkę.
5. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
6. Pokrojone warzywa prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Gdy trochę już zmiękną dodajemy pędy bambusa.
8. Ananasa kroimy w kostkę ( sok zostawiamy) i dodajemy do warzyw.
9. Pastę warzywną mieszamy ze szklanką wody, wlewamy sok z ananasa i przyprawiamy pieprzem, solą oraz dodajemy odrobinę cukru.
10. Sos mieszamy z mąką ziemniaczaną.
11. Do warzyw wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, chwilę prużymy, następnie mieszamy z kurczakiem.
12. Na koniec wlewamy sos i jeszcze chwilę gotujemy.
13. Danie podajemy z ryżem.
14. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu