Tak przygotowany filet z kurczaka w chrupiącej panierce to bardzo smaczny pomysł na obiad.
1 jajko
1 szklanka płatków kukurydzianych
sól i pieprz od smaku
olej do smażenia
1 pojedyńczy filet z kurczaka
1. Najpierw mięso oczyszczamy i myjemy. Następnie dokładnie osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy je tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem.
2. Następnie płatki kukurydziane drobno kruszymy.
3. Filety obtaczać kolejno w roztrzepanym jajku a następnie w płatkach kukurydzianych.
4. Tak przygotowane filety smażymy z obu stron do miękkości i zrumienienia.
5. Podajemy i smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu