· 2 filety z kurczaka
· Przyprawa do kurczaka
· Sól
· 30 dag pieczarek
· 1 mała cebula
· Olej do smażenia
Składniki na masę ziemniaczaną:
· ½ kg ziemniaków
· 25 dag sera żółtego
· 1 jajko
· ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
· Pieprz czarny
· sól
1. Fileta dzielimy na mniejsze płaty i delikatnie rozbijamy oraz przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, po czym smażymy z obu stron na rozgranym oleju.
2. Piersi usmażone układamy na blaszce wyłożonej papierem.
3. Pieczarki obieramy i smażymy razem z pokrojoną cebulką, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym wykładamy na filety.
Robimy masę ziemniaczaną:
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Gdy ziemniaki są już dobre studzimy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Wbijamy jajko, dodajemy starty na tarce o dużych oczkach oraz przyprawy.
4. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na pieczarki.
5. Zapiekamy 20 minut w 180 ° C.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu