Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

print Drukuj
Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.

składniki

·         2 szt. piersi  z kurczaka

·         5 szt. marchwi

·         Sól

·         Pieprz

·         4 łyżki majonezu pomorskiego

 

sposób przygotowania

1.       Fileta  z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.

2.       Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.

3.       Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.

4.       Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brokułowa sałatka
Gwiazdka

Brokułowa sałatka

Brokułowa fantazja na niedzielna kolacje
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Gwiazdka

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Gwiazdka

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.
Kotlecki Ala pizza
Gwiazdka

Kotlecki Ala pizza

Pizze każdy lubi, duzy i mały a co powiecie na ktleciki w wersji pizza?
Flaki z udek z kurczaka
Gwiazdka

Flaki z udek z kurczaka

Gdy ktoś nie lubi flaków, proszę spróbować takiej fersji
Berlinki Ala pizza
Gwiazdka

Berlinki Ala pizza

Polecam dla tzw Tadków niejadków
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!