Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

print Drukuj
Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.

składniki

·         2 szt. piersi  z kurczaka

·         5 szt. marchwi

·         Sól

·         Pieprz

·         4 łyżki majonezu pomorskiego

 

sposób przygotowania

1.       Fileta  z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.

2.       Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.

3.       Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.

4.       Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!