Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

print Drukuj
Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.

składniki

·         2 szt. piersi  z kurczaka

·         5 szt. marchwi

·         Sól

·         Pieprz

·         4 łyżki majonezu pomorskiego

 

sposób przygotowania

1.       Fileta  z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.

2.       Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.

3.       Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.

4.       Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!