Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

print Drukuj
Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.

składniki

·         2 szt. piersi  z kurczaka

·         5 szt. marchwi

·         Sól

·         Pieprz

·         4 łyżki majonezu pomorskiego

 

sposób przygotowania

1.       Fileta  z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.

2.       Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.

3.       Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.

4.       Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!