Polecamy dzisiaj:

Pigwa

Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

print Drukuj
Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
3.3

3 oceny

Błyskawiczne i zdrowe danie

składniki

- 350 g polędwiczek z piersi indyka
- 1 szklanka bulionu
- pół szklanki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
- łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki śmietany
- trochę oleju do smażenia

sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć polędwiczki z obu stron do białości. Polędwiczki zalać szklanką bulionu drobiowego. Wsypać koperek. Gotować ok. 10 min, Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką pszenną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ocena:
3.3
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!