Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

Ocena: ★

6 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Błyskawiczne i zdrowe danie

Składniki:

- 350 g polędwiczek z piersi indyka
- 1 szklanka bulionu
- pół szklanki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
- łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki śmietany
- trochę oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć polędwiczki z obu stron do białości. Polędwiczki zalać szklanką bulionu drobiowego. Wsypać koperek. Gotować ok. 10 min, Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką pszenną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy