· ½ kg fileta z indyka
· ½ kg cebuli
· 1 sok pomidorowy
· 1 mały ketchup pikantny
· Chili
· Cukier
· Sól
· Przyprawa do indyka
1. Indyka kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju dodając przyprawa i sól.
2. Przekładamy indyka do brytfanki i podlewamy trochę wodą i prużymy do miękkości .
3. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, przekładamy na patelnie podlewamy odrobiną oleju i smażymy, gdy cebula będzie już dobra podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy ketchup, odrobinę cukru i chili według uznania.
4. Cebulę przekładamy do indyka i chwilę razem prużymy.
Filet indyka duszony z gruszką i granatem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu