Indyk po węgiersku.

Indyk  po węgiersku.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Potrawa jest bardzo dobra, polecam dobrze doprawić Chili.

Składniki:

·       ½ kg fileta z indyka

·       ½ kg cebuli

·       1 sok pomidorowy

·       1 mały ketchup pikantny

·       Chili

·       Cukier

·       Sól

·       Przyprawa do indyka

Sposób przygotowania:

1.   Indyka kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju dodając przyprawa i sól.

2.   Przekładamy indyka do brytfanki i podlewamy trochę wodą i prużymy do miękkości .

3.   Cebulę  obieramy i kroimy w krążki, przekładamy na patelnie podlewamy odrobiną oleju i smażymy, gdy cebula będzie już dobra podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy ketchup, odrobinę cukru i chili według uznania.

4.   Cebulę przekładamy do indyka i chwilę razem prużymy.

 

 

 

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy