Polecamy dzisiaj:

Czekoladowe świąteczne pierniczki

Indyk po węgiersku.

print Drukuj
Indyk po węgiersku.

maalikaa

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Potrawa jest bardzo dobra, polecam dobrze doprawić Chili.

składniki

·       ½ kg fileta z indyka

·       ½ kg cebuli

·       1 sok pomidorowy

·       1 mały ketchup pikantny

·       Chili

·       Cukier

·       Sól

·       Przyprawa do indyka

sposób przygotowania

1.   Indyka kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju dodając przyprawa i sól.

2.   Przekładamy indyka do brytfanki i podlewamy trochę wodą i prużymy do miękkości .

3.   Cebulę  obieramy i kroimy w krążki, przekładamy na patelnie podlewamy odrobiną oleju i smażymy, gdy cebula będzie już dobra podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy ketchup, odrobinę cukru i chili według uznania.

4.   Cebulę przekładamy do indyka i chwilę razem prużymy.

 

 

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!