Indyk po węgiersku.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 7
Potrawa jest bardzo dobra, polecam dobrze doprawić Chili.
Składniki:
· ½ kg fileta z indyka
· ½ kg cebuli
· 1 sok pomidorowy
· 1 mały ketchup pikantny
· Chili
· Cukier
· Sól
· Przyprawa do indyka
Sposób przygotowania:
1. Indyka kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju dodając przyprawa i sól.
2. Przekładamy indyka do brytfanki i podlewamy trochę wodą i prużymy do miękkości .
3. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, przekładamy na patelnie podlewamy odrobiną oleju i smażymy, gdy cebula będzie już dobra podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy ketchup, odrobinę cukru i chili według uznania.
4. Cebulę przekładamy do indyka i chwilę razem prużymy.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Indyk na zielonej łące
Połączenie mięsa z indyka z zielonym groszkiem jest idealną propozycją dania niskokalorycznego, a zarazem niezwykle boga...Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym
Błyskawiczne i zdrowe danieIndyk z grilla
Jeśli lubimy grillowane potrawy, poza sezonem grillowania możemy używać patelni grillowej.Indyk po węgiersku.
Potrawa jest bardzo dobra, polecam dobrze doprawić Chili.Filet indyka duszony z gruszką i granatem
Dziś proponuję przystawkę z piersi indyka duszoną ze słodką gruszką i granatem. To naprawdę ciekawe połączenie smak&oacu...Zobacz więcej przepisów na: