Fasolka szparagowa z koperkiem

Fasolka szparagowa z koperkiem

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa jest też: niskokaloryczna, bogata w kwas foliowy, ma wysoką zawartość błonnika, niski indeks glikemiczny. Czyli nic tylko jeść i jeść fasolkę kiedy jest na nią sezon!. A to mój przepis na fasolkę szparagową z koprem.

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 2 łyżki nasion koperku
  • sól 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa:

  1. Fasolkę myjemy, czyścimy z włókien.
  2. Wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy w odkrytym garnku.
  3. Gdy fasolka staje się miękka dorzucamy nasiona kopru i gotujemy jeszcze przez ok 3 min.
  4. Miękką fasolkę odcedzamy. Możemy jeść samą lub może być pysznym dodatkiem do obiadu.

Co kto lubi, u mnie fasolka szparagowa albo jest zjadana sama, albo do mięsa.

Smacznego!

Autor: Lana

Polecamy nasze przepisy