Fasolka szparagowa z koperkiem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 2
Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa jest też: niskokaloryczna, bogata w kwas foliowy, ma wysoką zawartość błonnika, niski indeks glikemiczny. Czyli nic tylko jeść i jeść fasolkę kiedy jest na nią sezon!. A to mój przepis na fasolkę szparagową z koprem.
Składniki:
- 40 dag fasolki szparagowej
- 2 łyżki nasion koperku
- sól
Sposób przygotowania:
- Fasolkę myjemy, czyścimy z włókien.
- Wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy w odkrytym garnku.
- Gdy fasolka staje się miękka dorzucamy nasiona kopru i gotujemy jeszcze przez ok 3 min.
- Miękką fasolkę odcedzamy. Możemy jeść samą lub może być pysznym dodatkiem do obiadu.
Co kto lubi, u mnie fasolka szparagowa albo jest zjadana sama, albo do mięsa.
Smacznego!
Autor: Lana
Polecamy również
Fasola szparagowa z kiełbasą
Smaczna przekąska na kolacje.Fasolka szparagowa z koperkiem
Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa...Fasolka szparagowa z bułką tartą
Gotowana fasolka szparagowa to danie nie tylko pyszne ale i niskokaloryczne. Idealne zatem dla osób będących na d...Fasolka szparagowa z cebulą
Niektórzy nazywają to danie: fasolka szparagowa po francusku. Ja najczęściej podaję je z tostami i pomidorami. Fa...Fasolka szparagowa gotowana z czosnkiem
Zdrowa propozycja jako dodatek do mięsa lub np. sadzonego jajka lub po prostu na przekąskę. Polecam fasolkę szparagową g...Zobacz więcej przepisów na: