Polecamy dzisiaj:

Klasyczna sałatka jarzynowa

Fasolka po bretońsku.

print Drukuj
Fasolka po bretońsku.

maalikaa

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
3.7

10 ocen

Podejrzewam że dużo osób już zna tą potrawę ale są też osoby początkujące.

składniki

·       1 opakowanie fasolki Jaś

·       1 przecier pomidorowy

·       ½ kg kiełbasy

·       2 łyżki mąki pszennej

·       Olej

·       Sól

·       Chili

 

sposób przygotowania

1.   Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)

2.   Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.

3.   Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.

4.   W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)

Tagi: fasolka
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.7
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!