Polecamy dzisiaj:

Przepis na ogórki małosolne

Fasolka po bretońsku.

print Drukuj
Fasolka po bretońsku.

maalikaa

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
3.7

10 ocen

Podejrzewam że dużo osób już zna tą potrawę ale są też osoby początkujące.

składniki

·       1 opakowanie fasolki Jaś

·       1 przecier pomidorowy

·       ½ kg kiełbasy

·       2 łyżki mąki pszennej

·       Olej

·       Sól

·       Chili

 

sposób przygotowania

1.   Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)

2.   Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.

3.   Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.

4.   W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)

Tagi: fasolka
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.7
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!