Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Ocena: ★

16 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na fasolkę po bretońsku. Pyszna fasolka po bretońsku, która nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

Składniki:

  • fasolka JAŚ 0,5 kg.
  • kiełbasa 1/2kg 
  • cebula 1 szt
  • przecier pomidorowy 1 puszka mała
  • majeranek do smaku
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • liść laurowy
  • woda gotowana
  • mąka 1 łyżka - duża

Sposób przygotowania:

Przepis na fasolkę po bretońsku, pyszną i wspaniałą:

  1. Najpierw trzeba fasolkę namoczyć w wodzie przez całą noc.
  2. Na drugi dzień fasolkę gotować w wodzie aż będzie miękka.
  3. Następnie smażymy kiełbasę i dodajemy do fasolki, potem musimy przyprawić do smaku.
  4. Pora na dodanie mąki i przecieru pomidorowego, potem jeszcze chwilkę musimy pogotować pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka.

Pyszna fasolka po bretońsku gotowa.

Smacznego!

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy