Fasolka po bretońsku
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
16 Ocen
Ilość porcji: 4
Przepis na fasolkę po bretońsku. Pyszna fasolka po bretońsku, która nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!
Składniki:
- fasolka JAŚ 0,5 kg.
- kiełbasa 1/2kg
- cebula 1 szt
- przecier pomidorowy 1 puszka mała
- majeranek do smaku
- pieprz
- sól
- ziele angielskie kilka ziarenek
- liść laurowy
- woda gotowana
- mąka 1 łyżka - duża
Sposób przygotowania:
Przepis na fasolkę po bretońsku, pyszną i wspaniałą:
- Najpierw trzeba fasolkę namoczyć w wodzie przez całą noc.
- Na drugi dzień fasolkę gotować w wodzie aż będzie miękka.
- Następnie smażymy kiełbasę i dodajemy do fasolki, potem musimy przyprawić do smaku.
- Pora na dodanie mąki i przecieru pomidorowego, potem jeszcze chwilkę musimy pogotować pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka.
Pyszna fasolka po bretońsku gotowa.
Smacznego!
Autor: tulipan
Polecamy również
Fasolka po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku. Pyszna fasolka po bretońsku, która nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista,...Fasolka na szybko z cebulą i parówką.
Gdy nie mamy czasu przygotować czasochłonny obiad, polecam przepis na fasolkę po bretońsku. Robi się fasolkę bardzo szyb...Wspomnieniowa fasolka po bretońsku
Wspomnienie barów mlecznych rodem z PRL nieodłącznie kojarzy mi się z takim daniem, jak fasolka po bretońsku. W d...Fasolka inaczej niż po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku. Czasami trzeb urozmaicić tradycyjne dania, dlatego postanowiłam to zrobić z fasolką, kt...Ekspresowa fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku może być szybkim daniem, a to dzięki fasolce konserwowej, bo czas przygotowania jest o połowę kr&oa...Zobacz więcej przepisów na: