Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Fasolka na szybko z cebulą i parówką.

print Drukuj
Fasolka na szybko z cebulą i parówką.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.1

11 ocen

Gdy nie mamy czasu przygotować czasochłonny obiad, polecam przepis na fasolkę po bretońsku. Robi się fasolkę bardzo szybko i jest bardzo syta. Podaję fasolkę po bretońsku ze świeżym pieczywem. Polecam przepis na fasolkę po bretońsku.

składniki
  • 1 puszka fasoli białej ( drobnej )
  • 2 cebule
  • około 35 dag cienkich parówek ( użyłam drobiowych )
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • zioła prowansalskie według uznania
  • przyprawa do dań z fasoli według uznania
  • pieprz ziołowy do smaku
sposób przygotowania

Przepis na fasolkę po bretońsku:

  1. Cebule obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
  2. W garnku rozgrzać masło, dodać cebulę i smażyć mieszając do zrumienienia się cebuli, wsypać mąkę i chwilę przesmażyć, nastepnie wlać gorący bulion i gotować do miękkości cebuli.
  3. Parówki pokroić w plasterki.
  4. Fasolkę odsączyć z zalewy.
  5. Parówki, fasolkę i koncentrat dodać do cebuli i chwilę razem pogotować.
  6. Na koniec danie przyprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi i przyprawą do fasoli.
  7. Gęstość dania zależy od nas, jak wyjdzie zbyt gęste można dodać gorącej wody lub bulionu.

Fasolka po bretońsku gotowa.

Smacznego.

Ocena:
4.1
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!