Dynię obieramy ,z łupy a miąższ kroimy w kostkę. Jabłka szarą renetę obieramy i kroimy w ósemki. Dynię smażymy w osobnym naczyniu a jabłka smażymy również osobno, na samym końcu gdy składniki będą już miękkie łączymy je razem i dodajemy cukier. Przygotowujemy 12 słoików dobrze wyparzonych i napełniamy je gorącym dżemem. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Domowy dżem z czarnej porzeczki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu