Dynia pieczona z ziołami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Jako przekąska lub dodatek do obiadu
Składniki:
- 1 kg dyni
- 50 ml oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Dynię obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Włożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem lub oliwą. Posypać majerankiem i oregano oraz solą i pieprzem. Dokładnie przemieszać. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Od czasu do czasu przemieszać. Podawać na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Dynia pieczona z ziołami
Jako przekąska lub dodatek do obiaduZobacz więcej przepisów na: