Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Dynia pieczona z ziołami

print Drukuj
Dynia pieczona z ziołami

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Jako przekąska lub dodatek do obiadu

składniki

- 1 kg dyni
- 50 ml oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- sól
- pieprz

sposób przygotowania

Dynię obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Włożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem lub oliwą. Posypać majerankiem i oregano oraz solą i pieprzem. Dokładnie przemieszać. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Od czasu do czasu przemieszać. Podawać na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.

Tagi: Dynia
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!