Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Drozdzowa nutellowa gwiazda

print Drukuj
Drozdzowa nutellowa gwiazda

AsiaK

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
5.0

1 ocena

To przepis na bardzo efektowną drozdzową nutellową gwiazdę do odrywania.
składniki
400 g mąki 30 g drożdży 4 łyżki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko 50 g roztopionego masła nutella
sposób przygotowania
W miseczce wkruszamy drożdże, dodajemy cukier oraz ciepłe mleko, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Do mąki dodajemy rozczyn, jajko, roztopione masło oraz szczyptę soli. Znowu odkładamy ciasto na 40 minut do podrośnięcia. Dzielimy je na cztery równe części. Każdą nalezy rozwalkowac w kształt koła. Na foremkę nakładamy pierwsze koło, smarujemy je rownomiernie nutellą, później na to kolejne ciasto, znowu nutellę, ciasto, nutellę oraz przykrywamy ostatnim ciastem.Na środku koła ustawiamy szklankę, wycinamy równe odstępy zaczynając od szklanki do brzegów ciasta. Podwijamy nasze równe części tworząc kształt gwiazdy. Na koncu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piec przez 25 minut w temp. 180 stopni.
Tagi: Drożdże
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!