Dorada z figami i rozmarynem

Dorada z figami i rozmarynem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Pyszna smażona dorada o chrupiącej skórce oraz chudym, białym i delikatnym mięsie z rozmarynem i figą

Składniki:


Dorada 2 sztuki
liście laurowe 3 sztuki
rozmaryn świeży 3 gałązki
cytryna 1 sztuka
figi 5 szt
przyprawa do ryb 3 łyżeczki
oliwa z oliwek do smażenia
cebula 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  • świeżą doradę oczyścić z łusek, umyć i wypatroszyć
  • cebulę obrać i pokroić w pióra
  • posypać przyprawą do ryb,skropić sokiem z cytryny
  • na rybę położyć plastry cytryny ,liść laurowy, oraz plastry cebuli, odstawić na 3 godz.
  • figi świeże obrać ze skórki i wraz z rozmarynem nafaszerować rybę
  • smażyć na rozgrzanej oliwie podawać na ciepło skropioną oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy