2. Następnie wykonuję ciasto: Do mąki dodaję wyrośnięty rozczyn, sól i płatki owsiane, następnie stopniowo wlewając ciepłe mleko zagniatam ciasto.
3. Formuję bochenek: Na stolnicy lekko posypanej mąką z ciasta formuję podłużny bochenek, następnie przekładamy go do foremki posmarowanej olejem i posypanej płatkami owsianymi o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm.
4. Tak przygotowany chleb przykrywam ściereczką i odstawiam na około 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
5. Piekę: Po tym czasie wyrośnięty chleb piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
6. Podaję: Upieczony chleb dokładnie studzę, kroję, podajemy i życzę smacznego.
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu