Polecam bardzo prosty a razem bardzo smaczny deser, gotowy dosłownie w pół godziny. Słodka kruszonka ( uważam, że jest najlepsza ) i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie. Deser polecam przygotować na podwieczorek. Dodam też, że najlepiej smakuje gorący.
Kruszonka:
20 dag mąki tortowej
10 dag masła lub margaryny
10 dag cukru
Dodatkowo:
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
50 dag rabarbaru
1. Składniki kruszonki przełożyć do miski i rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
2. Rabarbar oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić na małe kawałki.
3. Następnie rabarbar ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać cukrem z wanilią.
4. Przygotowaną kruszonkę rozłożyć równomiernie na rabarbarze.
5. Deser piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
6. Podawać i smacznego.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu