Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Pankejki i syropem klonowym.

print Drukuj
Pankejki i syropem klonowym.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Pyszne placuszki idealne na podwieczorek. Bardzo polecam.

składniki

Ciasto:

2 jajka

250 ml mleka

półtorej szklanki mąki pszennej

3 łyżki masła

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

2 łyżki cukru

 

Dodatkowo:

syrop klonowy według uznania

masło do smażenia

sposób przygotowania

1. Najpierw masło roztapiam i lekko studzę, następnie z podanych składników miksuję ciasto.

2. Na patelni rozgrzewam masło i smażę okrągłe palcuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone dokładnie osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Następnie na talerze nakładam placuszki, polewam syropem i podaję. Życzę smacznego.

Tagi: placuszki
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!