3 łyżki cukru pudru
250 g mascarpone
2 kostki białej czekolady
opakowanie okrągłych biszkoptów
100 ml czerwonego słodkiegowina
3 kostki czekolady
250 g malin
Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na wysokich obrotach miksera, dodać stopniowo po łyżce cukru pudru i mascarpone. Białą czekoladę nalezy zetrzec na tarce, dodac pozniej do kremu.Do osobnej miseczki wlac czerwone wino, a nastepnie moczymy w nim biszkopty oraz maliny.
Do pucharków do deserów nakładamy kolejno nasączone biszkopty, maliny, masę śmietanową, następnie znowu biszkopty, maliny, masę oraz wierzch posypujemy startą mleczną czekoladą.Chłodzimy w lodowce.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
zapiekana brzoskwinia pod bezową pierzynką
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu