Pyszne kuleczki, bardzo delikatnie w smaku i pyszne. Idealne dla wielbicieli kokosu. Takie kulki możemy przygotować gdy mamy ochotę na coś słodkiego, lub dla niespodziewanych gości.
1 szklanka mleka
20 dag wiórek kokosowych
pół szklanki cukru
półtorej łyżki mąki ziemniaczanej
1. Wiórki kokosowe dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną.
2. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy wiórki z mąką i chwilę gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.
3. Masę kokosową lekko studzimy.
4. Następnie z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki i odstawiamy do zastygnięcia.
5. Po tym czasie są gotowe do podania.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu