Kulki kokosowe.

Kulki kokosowe.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne kuleczki, bardzo delikatnie w smaku i pyszne. Idealne dla wielbicieli kokosu. Takie kulki możemy przygotować gdy mamy ochotę na coś słodkiego, lub dla niespodziewanych gości.

Składniki:

1 szklanka mleka

20 dag wiórek kokosowych

pół szklanki cukru

półtorej łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

1. Wiórki kokosowe dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną.

2. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy wiórki z mąką i chwilę gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.

3. Masę kokosową lekko studzimy.

4. Następnie z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki i odstawiamy do zastygnięcia.

5. Po tym czasie są gotowe do podania.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy