1 galaretka truskawkowa,
1 galaretka agrestowa,
2 pomarańcze
1 śnieżka ,
1 czekolada mleczna,
2 cukierki Raffaello,
4 rurki do dekoracji
Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 350 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki są zimne najpierw bierzemy szafirową, rozlewamy do dwóch pucharków wstawiamy do lodówki. Na zastygniętej szafirowej galaretce układamy obrane i pokrojone w kostkę pomarańcze potem wylewamy drugą czerwoną galaretkę odstawiamy do lodówki, na koniec znów układamy pomarańcze i zalewamy agrestową galaretką.
Ubijamy śnieżkę według przepisu. Śnieżkę przekładamy do pucharków tworząc kopułę.Czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Na czubku kopuły kładziemy po jednym cukierku Raffaello, wbijamy po dwie rurki do każdego deserku i polewamy roztopioną czekoladą. SMACZNEGO :)
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu